Hoepel kiezen

Nadat je eindelijk die beslissing hebt genomen om je eigen hoepel te kopen, sta je voor de uitdaging van het kiezen van de juiste hoepel voor jouw behoeften. In de speelgoedwinkel zijn er zeker leuke hoepels te vinden, maar deze zijn meestal niet geschikt voor volwassenen of voor regelmatig gebruik. Vaak is het materiaal minder veerkrachtig en de hoepel minder goed uitgebalanceerd, wat het plezier van hoepelen kan verminderen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat volwassenen over het algemeen een grotere maat hoepel nodig hebben dan kinderen. De juiste maat hoepel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je lichaamsbouw, leeftijd, lengte en wat je wilt bereiken met de hoepel. Hier is een handige tabel met indicaties voor de juiste maat hoepel op basis van je lengte in centimeters:

LeeftijdsgroepHoogte (cm)Aanbevolen Hoepelmaat ID (⌀)*
Kinderen 5-6 jaarMinder dan 152 cm75 cm
Kinderen 6-7 jaarTussen 152 en 157 cm80 cm
Kinderen 7-8 jaarTussen 158 en 162 cm85 cm
Kinderen 8-9 jaarTussen 163 en 167 cm90 cm
Kinderen vanaf 10 jaar Volwassenen beginner (maat XS) Volwassenen intermediairMeer dan 167 cm95 cm
Volwassenen beginner (maat S t/m L) Volwassenen Curvy intermediair167 cm – 185 cm100 cm
Volwassenen beginner (maat L-XL)Meer dan 185 cm110 cm
Volwassenen beginner (Curvy)Alle lengtes125 cm
*ID betekent binnen diameter van de hoepel.

Onthoud dat het beter is om een maatje groter te kiezen als je twijfelt, aangezien een te kleine hoepel moeilijk te beheersen kan zijn. Als je meer informatie nodig hebt of twijfelt over welke hoepel het beste bij jou past, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

We staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte hoepel voor jouw hoepel avonturen. Veel plezier en geniet van het hoepelen!

×

Hallo!

Klik hieronder om te chatten met HoepelSter via What's App

× Hoe kan ik je helpen?