Voordelen van hoepelen

De voordelen van Hoop Dance zijn talrijk:

 • Lichaamsbeweging
  Hoepelen is een vorm van aerobic lichaamsbeweging die je helpt om calorieën te verbranden, je hartslag te verhogen en je algehele conditie te verbeteren. Je kan wel tot 400 kcal per uur verbranden en heeft dezelfde fitness voordelen als bijv. kick boxen, cardio dans klas, boot camp etc.
 • Gewichtsbeheersing
  Regelmatig hoepelen kan je helpen bij het behouden van een gezond gewicht door calorieën te verbranden en je stofwisseling te stimuleren.              
 • Balans en stabiliteit
  Het draaien van een hoepel op je heupen vereist een zekere mate van balans en stabiliteit, wat kan helpen bij het ontwikkelen van deze aspecten van je lichaam.
 • Aanpasbaarheid
  Flow arts, waaronder hoepelen, kunnen op je eigen tempo en volgens je eigen voorkeuren worden beoefend. Je hebt de vrijheid om te experimenteren met basisbewegingen en te leren hoe je vrijer kunt bewegen met de hoepel.
 • Fysieke voordelen
  Hoop Dance biedt verschillende fysieke voordelen, waaronder het verbeteren van je algehele fitheid, het versterken van (kern)spieren, het vergroten van flexibiliteit en het verbeteren van je uithoudingsvermogen.
 • Stressvermindering
  De beoefening van Hoop Dance kan helpen om de dagelijkse stress te verminderen en je een gevoel van ontspanning en mindfulness te geven.
 • Volledig lichaamsgebruik en low impact
  Hoepelen maakt gebruik van je hele lichaam, wat een complete en evenwichtige training biedt. Het is een low impact training voor o.a. knie en heup gewrichten ten opzichte van bijvoorbeeld wandelen, joggen, rennen, dansen etc.
 • Coördinatie: Het beoefenen van Hoop Dance kan je coördinatie verbeteren, wat gunstig is voor verschillende aspecten van je dagelijks leven.
 • Hersenen stimuleren
  Door actief met de hoepel te bewegen, houd je je hersenen in goede conditie doordat ze nieuwe bewegingen moeten coördineren.
 • Plezier
  Hoop Dance is niet alleen goed voor je lichaam en geest door het vrijkomen van endorfines, maar het is ook leuk en vermakelijk voor mensen van alle leeftijden. Het plezier in een work-out maakt dat je gestimuleerd wordt om het te blijven doen.
 • Ondersteunende community
   Je zult merken dat de hoop-community open en ondersteunend is, wat de beoefening van Hoop Dance nog aangenamer maakt.
 • Sociale interactie
  Hoepelen kan ook een sociale activiteit zijn, waarbij mensen samen hoepelen en trucjes uitwisselen, wat kan bijdragen aan sociale interactie en het ontmoeten van nieuwe mensen.
 • Toegankelijkheid
  Hoop Dance is laagdrempelig, en iedereen kan op zijn of haar eigen tempo deelnemen, ongeacht leeftijd of fitnessniveau.

Kortom niet voor niets

Fit en Fun met hoepel

Hoepelen na de zwangerschap:

Op een aangename en toegankelijke manier weer fit worden na je zwangerschap? Dan is hoepelen een uitstekende en plezierige activiteit! Het helpt onder andere om je buikspieren te versterken en bevordert het herstelproces na de zwangerschap.

Hoepelen is een geweldige manier om actief te blijven terwijl je geniet van het plezier en de voordelen voor je lichaam na de bevalling.

Dus, als je op zoek bent naar een niet-alledaagse, sportieve activiteit die je geest leegmaakt, fysiek fit blijft, uit je comfortzone stapt, of gewoon plezier wilt hebben, overweeg dan deel te nemen aan een try-out sessie of cursus. Raadpleeg de agenda of cursuspagina voor meer informatie.

×

Hallo!

Klik hieronder om te chatten met HoepelSter via What's App

× Hoe kan ik je helpen?