Wat is Hoop Dance

Hoop Dance is een vorm van expressieve bewegingskunst die valt onder de Flow arts. Dit houdt in dat het draait om bewegen met verschillende rekwisieten, zoals hoepels, poi, stokken, rope darts, vlaggen, linten en waaiers. Met een hoepel kun je zowel on-body als off-body tricks uitvoeren. On-body tricks omvatten bewegingen die direct op je lichaam worden uitgevoerd, zoals om je middel draaien, terwijl off-body tricks bewegingen zijn die zich buiten je lichaam afspelen, zoals het manipuleren van de hoepel met je armen, benen en handen. Er zijn talloze tricks en variaties op bestaande tricks, en deze kunnen vloeiend aan elkaar worden gekoppeld om een continue stroom van bewegingen te creëren, ook wel bekend als “flow”. Je kunt zelfs een choreografie samenstellen waarbij je een reeks bewegingen in een bepaalde volgorde uitvoert op specifieke muziek.

Er zijn diverse hoepelstijlen, en elke hoepelaar kan zijn of haar eigen unieke benadering hebben. Enkele van de algemeen erkende hoepelstijlen zijn onder andere:

  • Fitness Hooping: Gericht op lichaamsbeweging en lichaamskracht.
  • Circusstijl Hooping: Geïnspireerd door traditionele circusacts.
  • Martial Style: Geïnspireerd door vechtsportbewegingen en -technieken.
  • Multi Hooping: Het gelijktijdig gebruiken van meerdere hoepels in complexe routines.
  • Tribal Hooping: Geïnspireerd door etnische en tribale dansvormen.
  • Ninja Style: Gebaseerd op snelle, vloeiende bewegingen en acrobatische trucs.
  • Slow Flow: Gericht op langzame, gracieuze bewegingen en improvisatie.
  • Grote Hoepels (big wheels): Het gebruik van grotere hoepels voor specifieke stijlopties.

Het beheersen van hoepeltechnieken, zowel on-body als off-body, begint bij de basis en groeit geleidelijk uit tot het ontwikkelen van je eigen unieke stijl. Je flow verbetert naarmate je vaardiger wordt in het uitvoeren van tricks en het soepel verbinden van de ene beweging met de andere. Het resultaat is een vloeiende en boeiende expressie van creativiteit en beweging in harmonie met de muziek.

×

Hallo!

Klik hieronder om te chatten met HoepelSter via What's App

× Hoe kan ik je helpen?